Syvävenytellen rennoksi ja ryhdikkääksi

ONKO JUMISSA OLEMINEN SINULLE TAPA?

 • Oletko usein väsynyt?
 • Tuntuuko, ettet jaksa pitää ryhtiäsi hyvänä?
 • Ehkä kehossa tuntuu kiristyksiä tai peräti kipua?

Tämä valmennus on suunnattu sinulle, joka haluat vapaamman ryhdin ja käyttää energiasi johonkin muuhun kuin maan vetovoimaa vastaan taisteluun.

Tulet tuntemaan, miten lähestulkoon pelkällä hengittelyllä ja lempeällä ohjauksella keho antaa periksi enemmän kuin olisit uskonut olevan mahdollista.

Kurssi ei ole tällä hetkellä saatavilla. Kurssiuudistuksen jälkeen harjoituksista tulee osa Keho on koti -Kehonhuollon kirjastoa. Haluatko kokeilla kirjastoa maksutta? Lue lisää Kehonhuollon kirjastosta tästä

MITÄ SAAT VALMENNUKSESTA?

 • Kun hermostosi antaa rentoudelle periksi, lihaksesi vapauttavat kehosi parempaan ryhtiin.
 • Hämmästyt miten paljon aiemmin jännityksiin ja kiristyksiin uponnutta energiaa jää muuhun!
 • Jaksamisesi parantuu, kun opit säätelemään vireystilaasi ja ohjaamaan kehon palautumaan silloin, kun stressitasot uhkaavat nousta.
 • Kun kehosi palikat ovat päällekkäin, olemuksesi on reipas ja kutsuva ja koet itsekin olosi varmemmaksi.
 • Pidempi ryhti keskivartalon alueella pitää huolen siitä, että vaatteet istuvat paremmin ja näytät hoikemmalta.
 • Kun pääset eroon kiristyksistä ja kolotuksista, olosi on kaikin puolin parempi ja voit keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin.
 • Kun opit, miten helppoa ryhtiin on vaikuttaa, kehonhuolto muuttuu iloksi pakon sijaan. Löydät paremmin aikaa itsestä huolehtimiseen ja myös lähipiiri kiittää, kun voit hyvin.

MIKSI TULISIT MUKAAN SYVÄVENYTTELYVALMENNUKSEEN?

VAPAUTA KEHOSI SYVÄVENYTTELYLLÄ

Valmennuksen videoissa käydään läpi 23 tärkeintä venytystä kehosi ryhtiä ylläpitäväille lihaksille. 
Valmennusvideot ovat katsottavissa kaikilla laitteilla.

Syvävenyttely on lempeää ja tehokasta. Pitkien venytysten teho perustuu siihen, että venytystekniikalla vaikutetaan suoraan hermostoon, jolloin venytettävä lihas päästää irti kireyksistään. Opit samalla hengitystavan, joka auttaa säätelemään vireystilaasi rauhallisemmaksi.

OMA TARINANI

Törmäsin syvävenyttelyyn ensimmäistä kertaa kaksikymmentä vuotta sitten, kun aloittelin lauluopintojani. Tanssin myötä opin lisää ja kouluttautuessani kehonhuollon ja tanssi-liiketerapian ammattilaiseksi, olen soveltanut tähän tietämykseen myös kaikkia palautumiseen ja lihaskalvoketjuihin liittyviä koulutuksiani.

Syvävenyttelytuntien ohjaaminen on ollut osa arkeani yli kymmenen vuotta. Sinä aikana olen nähnyt monen notkoselän suoristuvan. Myös monta itseään jäykäksi kuvaavaa aktiiviliikkujaa on ymmärtänyt palautumisen merkityksen ja löytänyt uudenlaisen suhteen oman kehonsa huoltamiseen. Asiakkaat ovat siis saaneet venytyksillä hyviä tuloksia. Kireä olo on helpottanut, ryhti on parantunut ja hengitys vapautunut.
Näissä kuvissa on tehty rintalihasvenytys vasta yhdelle puolelle. Huomaatko eron käden linjauksessa? Toinen hartia pääsee laskemaan omalle paikalleen, jolloin koko koko käden asento muuttuu. Venytyksen jälkeen käden paino on vartalon sivulla, eikä se rasita selkää vetämällä ryhtiä kumaraan.
Videoiden venytykset ovat tärkeä osa myös oman ryhtini ylläpitoa ja viikottaista palautumista.

OSAANKO JA TULEEKO VENYTELTYÄ?

Kun tunnet venytyksistä seuraavan vapaamman olon, haluat varmasti tehdä lisää venytyksiä säännöllisesti.

Kannustan sinua huolehtimaan kehosi hyvinvoinnista ja muistuttelen lempeydestä itseäsi kohtaan.

Kurssille osallistuminen on myös tekniikan puolesta todella vaivatonta.

Osallistuminen on riskitöntä! Jos et ole tyytyväinen, peru vain osallistumisesi sähköpostitse 14 vuorokauden sisällä, niin palautamme rahasi.

ONKO KURSSI HINTANSA ARVOINEN?

Käynti fysioterapeutilla maksaa 60-90 € ja
ryhmäliikunta maksaa 10-15 € /kerta

Kehonhuollon laiminlyöminen maksaa huomattavasti enemmän menetettynä energiana ja hyvinvointina.

Tämän kurssin materiaalit ovat pysyvästi käytössäsi ja hinta on todella edullinen, koska haluan auttaa sinua ja mahdollisimman montaa jumissa kärvistelevää vapaaksi.

Lue alempaa sivulta osallistujien mietteitä ja kokemuksia!

TULE VAPAUTTAMAAN KEHOSI
SYVÄVENYTYSVALMENNUKSEN AVULLA

 • 23 perusteellista videoa eri syvävenytyksiin
 • 8 lyhyttä valmista venytyskokonaisuutta
 • 4 keskipitkää kehonosittain teemoitettua kokonaisuutta
 • 3 pitkää koko kehon venytysohjelmaa
Jumissa olemiseen tottuu. Siitä tulee helposti tapa.

Kokeile tanssijoiden ja laulajien parissa suosittuja syvävenytyksiä, joihin ohjaamani ihan tavalliset liikkujat ovat ihastuneet!

Tämä valmennus päästää lihaksesi rentoon ryhtiin. Samalla vapautat jännityksiin käytetyn energiasi muuhun!

TÄMÄ KURSSI EI OLE NYT SAATAVILLA

Saat bonuksena:

+ 3 e-kirjaa, joissa on tulostettavat ohjeet venytyksiin (arvo 36 €)

+ 20 ohjevideoa lihaskalvokäsittelyyn ja tukilihasten vahvistamiseen 
Näillä sulatat jumit lopullisesti (arvo 20 €)

+ 10 ohjevideoa tukilihaksille

+ Kuponki, jolla saat kuukauden Keho on koti -jäsenyyden maksutta

   voit käyttää nyt tai myöhemmin

Kurssi UUDISTuu 

Uudistuksen jälkeen syvävenytyskurssin materiaalit tulevat olemaan osa Kehonhuollon kirjastoa


 • Tämä kurssi tulee jatkossa sisältymään Kehonhuollon kirjastoon. Nyt on viimeinen tilaisuus hankkia se erikseen pysyvällä oikeudella materiaaleihin.
 • Osa videoista kaipaa uudelleenkuvausta, joten saat kurssin nyt edullisemmin

Vapauta kehosi venytysvideoiden tahtiin. Paitsi jos haluat jättää kireydet ennalleen ;)

MITÄ TÄSTÄ VERKKOKURSSISTA ON SAATU?

"Kurssin syvävenytykset ovat vähentäneet kipujani. Nyt tiedän miten hellittää kipuja ja tehostaa hengityksellä venytyksiä. Palautuminen ja liikkuvuus paranevat. Ohjaajalla rauhallinen selkeä esitystapa." -Gitte

"Kannattaa ehdottomasti osallistua jos haluat olla notkeampi, mutta et tiedä miten sen tekisi ilman kipua. Näitä venytyksiä oli mukava tehdä ja tuloksia tuli jo yhden venytyskerran jälkeen! Ohjaaja on todella osaava ja venytysohjeet yksityiskohtaisia. Venyttelyvideoiden parissa vietetty aika on kuin olisit rentouttavalla, ohjatulla venyttelytunnilla omassa olohuoneessasi. Todella lämmin suositus!"

"Syvävenytykset ovat tulleet osaksi arkipäivääni. Hengitystekniikan yhdistäminen venytyksiin tehoaa ja hengitykseen tulee kiinnitettyä muutenkin enemmän huomiota. Opiskelen parhaillaan hierojaksi ja olen jo pystynyt antamaan hyviä, tehoavia venytysohjeita asiakkailleni ja opiskelutovereilleni. Todellakin kannattaa osallistua." 

"Tarpeeksi lyhyitä ja ytimekkäitä osioita. Jaksaa tehdä. Oman tarpeen mukaan voi valkata ja tehdä. Apu löytyi paikkaan jossa oli oireita." -Sisko Rämö

"Aivan ihana tämä videokurssi. Kerrot todella hyvin venytysten ohella mm. lihaksista ja niiden kiinnityskohdista." -Eija Humalajoki

"Itselleni on helpompi seurata kuvallista ohjausta verrattuna pelkkään tekstipohjaiseen ohjaukseen. Olen liikunnan suurkuluttaja, nyt on yhdessä paketissa kaiken kattava venyttelyopas! Olen todella tyytyväinen siihen että satuin näkemään tämän tarjouksen ja tartuin siihen! Iso kiitos ❤ " -Airi

Kuinka kauan materiaalit ovat käytettävissä ja muita yleisimpiä kysymyksiä

Mitä tällä verkkokurssilla tehdään?

Syvävenytysvalmennuksessa opit 23 syvävenytystä syvällisemmin. Kun teet venytyksiä, sinun ei tarvitse vilkuilla kelloa tai lukea ohjeita, vaan saat heittäytyä omaa kehoasi ja lempeää ohjaustani kuuntelemaan.

Kannustan ja ohjaan sinua venytellessä niin, että hermostosi rauhoittuu ja lihaksesi pääsevät paremmin lepopituuteensa.


23 syvävenytysvideosta voit klikata myös kirjallisiin ohjeisiin. Videoista on koottu valmiita kokonaisuuksia, joten sinun on helppo valita sopivan kestoinen ohjelma kuhunkin tilanteeseen.Kuinka monta osallistujaa mahtuu mukaan?

Verkkokurssille osallistujien määrää ei ole rajattu. Materiaaleihin pääset käsiksi heti ilmoittauduttuasi!Kuinka kauan materiaalit ovat saatavilla?

Kurssin videot ovat katsottavissasi pysyväisluonteisesti. Ainakin niin kauan, kuin oppimisalusta elää ja kehittyy! Jos alustalle tapahtuisi jotain, pyrimme silti saamaan materiaalit kurssilaisille toisessa muodossa. Huolehdi vain, että sähköpostiosoitteesi on järjestelmässämme ajantasalla.


Osa kurssin videoista on kuvatta ennen kuin olen uusinut kuvauskalustoani. Aionkin päivittää vanhemmat videot. Saat automaattisesti myös videoiden uudet versiot, kun ne valmistuvat. Tämänhetkiset videot ovat kuitenkin täysin käypää tavaraa sisällöltään, joten voit vallan hyvin aloittaa kurssin heti!


Ehdinkö paneutua kurssiin ja tuleeko minun tehtyä venytyksiä?


Olen koonnut yksittäisistä venytysvideoista 8 lyhyttä, 4 keskipitkää ja 3 pitkää valmista venytyskokonaisuutta, jotta sinun on helppo valita kulloiseenkin hetkeen sopivanmittainen tuokio. Jos sinulla on vähemmän aikaa, riittää, että teet yksittäisen venytyksen tai 15 minuutin tuokion. Jos kaipaat pidempää hetkeä, voit valita tunnin tuokion tai vaikka kaksi!

Aina löytyy aikaa 5 tai 10 minuuttia. Paitsi, jos aiot laittaa muut asiat oman kehosi edelle. Jos nyt ei ole hyvä hetki satsata kehosi hyvinvointiin, milloin se on?

Muutoksia tuntemuksissa huomaat yleensä jo ensimmäisellä venytyskerralla. Venytysten aikana ja niiden välissä kehotan sinua kuuntelemaan tuntemuksiasi, jotta tiedostat muutokset ja tallennat ne kehoon.

Säännöllinen kehon kuuntelu venytyksiä tehdessä ja niiden välissä opettaa sinua kehotietoisemmaksi myös arjessa. Näin osaat entistä paremmin ottaa kehosi tarpeet huomioon ja tiedät, mikä asento on kehollesi ergonomisin.

Kun huomaat, miten pienellä tekemisellä voit saada suuria muutoksia aikaiseksi, innostut uudella tavalla kehosi huoltamisesta!


Mitä, jos huomaan, että kurssin tekniikat eivät olekaan toimivia?

Kurssille saattaa eksyä yksi tai kaksi osallistujaa, jotka eivät saa tuloksia, koska vääntävät väkisin kovalla kivulla itseään piiskaten. Liian kova venytys tai liika kipu saa aikaan kehon jännittymisen, mikä kumoaa syvävenytysten vaikutuksen.

Huolehdi myös kehon nestetasapainosta ja riittävästä unesta. Jos nesteytys ei ole kohdallaan, syvävenyttely kuten kaikki muukin toiminta tuottaa keholle lisää stressiä.

Jompi kumpi näistä on yleisin syy tulosten puuttumiseen, ei se että tekniikat eivät olisi toimivia! Muista siis juoda riittävästi ja uskoa että vähempi vääntäminen on enempi tulosten suhteen <3.Entä jos joudun perumaan ilmoittautumiseni?

On todella harmillista, jos et voikaan osallistua verkkokurssille. Kurssilla on 14 vuorokauden peruutusoikeus. Ilmoittautuminen on siis täysin riskitöntä.

Mikäli kokisit, että kurssi ei olekaan sinua varten, laita vaan meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] 14 vrk sisällä, niin palautamme rahasi!

Olet oman kehosi paras asiantuntija ja tiedät varmasti jo yhtä jos toista venyttelystä. Uskon kuitenkin, että tässä valmennuksessa saat myös uutta tietoa ja näkökulmaa sekä motivaatiota tehdä kehonhuollosta osan arkeasi.


Mitä välineitä tarvitsen verkkokurssilla?

Jumppa-alusta tai muu pehmike, kuten paksumpi lattiamatto tai pyyhe riittävät. Parissa venytyksistä voit käyttää apuna kaulahuivia, vyötä tai jumppakuminauhaa. Itse venyttelen villasukissa, t-paidassa hupparissa ja joustavissa housuissa. Jalkineita ei käytetä (paitsi pohjevenytyksessä luistamattomasta kengänpohjasta voi olla apua).

Ylimääräisissä bonusohjeissa löydät kätevästi samasta paikasta kaikki joulukalenterin bonusvideoit, joissa opit tekniikoita kehonhuollon välineille, kuten foam rollerille, triggerpallolle, tuplapallolle, gua sha -kammalle, kuminauhalle ja pilatespallolle. Nämä välineet eivät ole edellytys kurssille osallistumiseksi. Suurinta osaa näistä bonusohjeista voi soveltaa tennispallolle (joka on hieman liian pehmeä) tai kaulimelle (aika kova). Säilykepurkin kannella voit kokeilla kampaohjeita. Jos haluat hankkia omia pienvälineitä, voit hyödyntää kurssiin kuuluvaa pysyvää 15 % alennuskoodia.


Olen loukannut jalkani. Voinko tulla mukaan?

Jos sinulla on liikuntarajoitteita tai pientä kremppaa kropassa, se ei yleensä ole este kurssille osallistumiselle, päin vastoin. Voit ilman muuta ilmoittautua mukaan, kunhan noudatat aina lääkärisi tai fysioterapeuttisi antamia ohjeita vältettävistä liikeradoista.

Muutamassa liikkeessä istutaan lattialla tai matalalla korokeella (esim. kirjapino tai matala penkki) niin, että toinen polvi on sivulla koukussa. Osaan venytyksistä (jalkavenytysten osalta) löytyy kirjallisina ohjeina eri vaihtoehtoja (videoiden alla on linkit myös näihin kuvallisiin ohjeisiin.)

Tähän videovalmennukseen olen kuitenkin valinnut ne useimmalle sopivimmat vaihtoehdot joka tapauksessa. Avaan lähiaikoina kurssialustalle mahdollisuuden yksittäisten venytysosioiden kommentointiin, joissa voit tarvittaessa kysyä vaihtoehtoista venytystapaa.

Uskon, että suurimman osan kurssin liikkeistä voit ilman muuta tehdä sellaisenaan. Jos ilmoittaudut ja tulet siihen tulokseen, että et saa vastinetta rahoillesi, kurssin voit perua sähköpostilla 14 vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. <3Kenelle tämä valmennus ei sovi?

Mikäli lääkärisi on kieltänyt sinulta venyttelyn tai epäilet, että et saa tehdä syvävenytyksiä, konsultoi ennen ilmoittautumista lääkäriä. Oikein tehtynä venytykset ovat tehokkaita ja turvallisia niille, kenellä ei ole estettä venyttelylle.

Tämä valmennus ei sovi niille, jotka eivät ole valmiita uudistamaan käsitystään ihmiskehon sopeutuvuudesta, joustavuudesta ja kyvystä uusiutua!

Syvävenytysvalmennukseen ei kannata tulla, jos haluat pitää kiinni kireyksistä ja kivuista. Niistä luopuminen voi itseasiassa olla joskus aika pelottavaakin, koska niistä luopuessa täytyisi alkaa toteuttaa omia haaveitaan ilman esteitä ;).

Kenelle tämä verkkovalmennus sopii?

Tämä verkkokussi sopii sinulle, kun haluat oppia lisää tekniikoita kehostasi huolehtimiseksi. Kurssista ovat saaneet apua niin aktiiviliikkujat, kehonhuollon ammattilaiset, toimistotyöläiset kuin sohvaperunat. Kun tulet mukaan opit takuulla paljon kehostasi ja saat uutta motivaatiota itsestäsi huolehtimiseen!

Seuraava askeleesi kohti vapaampaa kehoa on opetella tekniikat, joilla voit vaikuttaa lihastesi rentouteen ja sitä myötä koko kehosi ryhtiin, liikkuvuuteen ja terveyteen.

Kurssirunko

Maria Svan

Body, movement and voice coach, MA, Dance-movement therapist

Johanna Pakarinen

Jos kärsit minun laillani stressihartioista tai selkäkivuista, rintarangan ongelmista - tämä kurssi oli erittäin antoisa! Sain apua kipuihin ja muistutuksen kehonhuollon tärkeydestä. Erittäin hyvä ja selkeä kurssi. Hyvin havainnollistuksin myös minä osasin.

Arja

Helppo tapa saada hyvää ohjausta. Videoita voi toistaa tarpeen mukaan silloin kun itselle sopii. Vaikka venyttely silloin, toinen tällöin.  "Erittäin selkeä ja miellyttävä opastus ja helposti noudatettavia ohjeita. Ei mitään huonoa sanottavaa kurssista eikä ohjauksesta!

Nimetön kurssilainen

Videot ovat havainnollisia ja niissä on sympaattisen rento esitystapa.Lempeä ja niin mainion rentouttava menetelmä kokonaisuudessaan. Valmis ohjelma auttaa ryhtymään ja kyllä näistä liikkeistä jokainen on tehnyt hyvän olon. Parhaimmillaan tähän vähän koukuttuu, kun huomaa että olo kohenee.

Saara

Monipuolinen kurssi, jossa parasta valmiit venyttelyohjelmat ja rauhallisesti etenevä ohjaus. Harjoitusten jälkeen on rentoutunut ja palautunut, helpompi olo. Tämä on minulle mindfulnessia ja omaa aikaa.

Seija Enqvist

Olen tyytyväinen! Kurssi avaa ymmärrystä siitä, kuinka venytyksiä kannattaa tehdä oikein. Liikkuvuus parani huomattavasti ja oli helppo oivaltaa venytysten kohdistuksia. Venyttelen nyt aikaisempaa enemmän ja pidempiä venytyksiä.

Arto

Parasta on ohjauksen selkeys ja analyyttisyys. Venytykset ja hengitys ovat auttaneet minua voimaan hyvin. Sain kurssilta rennomman kehon.

Nimetön kurssilainen

Syvävenytykset ovat tulleet osaksi arkipäivääni. Hengitystekniikan yhdistäminen venytyksiin tehoaa ja hengitykseen tulee kiinnitettyä muutenkin enemmän huomiota. Opiskelen parhaillaan hierojaksi ja olen jo pystynyt antamaan hyviä, tehoavia venytysohjeita asiakkailleni ja opiskelutovereilleni. Todellakin kannattaa osallistua.